Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Δημιούργησα αυτό το ιστολόγιο για να γράφω αποκλειστικά για βιβλία. Διατηρώ ένα άλλο, το maxforeigner.blogspot.com όπου, γράφω διάφορα..., για αυτό το λόγο εκείνο το τιτλοφορώ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ... Ενώ αυτό εδώ το ονομάζω ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΙΑ.
Θα μεταφέρω εδώ όσες αναρτήσεις έχω κάνει για βιβλία, έτσι ώστε να υπάρχει μια συνέχεια....

Σήμερα όμως, και πριν αναφερθώ σε βιβλίο, θέλω να κάνω μια αναφορά στην ηλεκτρονική ανάγνωση, που με έχει καταγοητεύσει για πολλούς λόγους. 
Οι οικονομικοί λόγοι δεν είναι σημαντικοί, διότι πολύ λίγο φθηνότερα διατίθενται τα ηλεκτρονικά βιβλία σε σχέση με τα κανονικά. Εμένα με διευκολύνει αφάνταστα το ηλεκτρονικό διάβασμα, διότι μπορώ να διαβάζω τη νύχτα χωρίς φως, αλλά και χωρίς .... το θόρυβο του γυρίσματος της σελίδος. Άλλο πλεονέκτημα είναι πως μπορεί κανείς να "κουβαλά" τόμους βιβλίων, σε ένα, πολύ μικρού βάρους, ηλεκτρονικό υπολογιστή (βάρους ενός μικρού βιβλίου), οπουδήποτε κι αν πάει και να "κατεβάσει" κατευθείαν ένα βιβλίο (εφόσον έχει ένα iPad ή αντίστοιχο tablet, με το οποίο  έχει τη δυνατότητα σύνδεσης στο διαδὐκτιο). Σημαντικό πλεονέκτημα επίσης, αποτελεί η μεγάλη αυτονομία του. Η διάρκεια της μπαταρίας του φτάνει τις 10 ώρες, την ώρα που ενός Laptop δεν ξεπερνά τις 2 με 3 ώρες! 
Βέβαια η απόκτηση ενός iPad κάθε άλλο παρά οικονομική είναι, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή, κατά την οποία σημαντικό μέρος του πληθυσμού στερείται των βασικών αγαθών.... Και δεν θα ήθελα να σκανδαλίσω με την σημερινήν ανάρτηση. Μόνο να σημειώσω πως προσωπικά το απέκτησα με 36 άτοκες δόσεις, έτσι ώστε το κόστος να κατανεμηθεί σε 3 χρόνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου